4 posts / 0 new
Last post
#1 Jan 31, 2018
ptor
Offline
Last seen: 6 months 3 weeks ago
Joined: 2018-01-31 04:24

Can't simulate. ERROR(ORPSIM-15143)

Hello guys,

I am trying to simulate the following circuit but I keep receiving this error message: ERROR(ORPSIM-15143) - Voltage source and/or inductor loop involving E_E2. You may break the loop by adding a series resistance. I checked to see if there were any short-circuits but I couldn't find any, so If anyone could help me I would be very glad.

Link to the image: https://ibb.co/feW2b6

Thank you guys.

Wed, 2018-01-31 07:17
RobertoGb
RobertoGb's picture
Offline
Last seen: 3 days 14 hours ago
Joined: 2016-05-24 03:10

Hi,

You have a short betweent gat and groung with the Vpulse. To avoid it, just place a small resistor betwwen gat and the input of E for example. You have to do it with the three E componentes.

Regards

Wed, 2018-01-31 09:58
ptor
Offline
Last seen: 6 months 3 weeks ago
Joined: 2018-01-31 04:24

Hello, 

Thank you for your reply, but I still couldn't get the simulation to work. I tried running the same circuit in another PC with an older version and it worked. It seems that I inverted the connections of the E elements. Still, when I corrected the problem on the circuit above in the newer version it still didn't work, but now I got a different error, ERROR(ORPSIM-16058): Command ignored. In the older version though it didn't have de parameter AC on the VSIN source.

Thank you,

Pedro.

Wed, 2018-01-31 10:10
RobertoGb
RobertoGb's picture
Offline
Last seen: 3 days 14 hours ago
Joined: 2016-05-24 03:10

Hi,

This is what I did and it worked:

 

Download PSpice Lite and try it for free! Get PSpice Lite
Cadence