5 posts / 0 new
Last post
#1 Nov 26, 2018
spidermonkey1187
Offline
Last seen: 6 months 2 weeks ago
Joined: 2018-01-09 16:40

Pspice Encounters Invalid Argument and Crashes at Every Start

Hello everyone.  I am having some sudden trouble with Pspice Lite version.  Everytime I try to run any kind of simulation I get the following errors as depicted in the image below. 

 

pspice_errors_riley.pngIt does not seem to make a difference whether I have one or many projects opened.  In the above I opened a project from a few semesters ago which was trivial in nature and the problem persisted. 

The program also crashes on startup most of the time displaying the last error shown above.  When restarted it prompts me to reload the last projects that were not saved correctly.  If I do so the program crashes with the same error immediately.   If I do not I can open projects and sometimes run a simulation but most of the time what is above is what I run into.  

I have gone into Regedit as administrator and deleted:

HKEY_CURRENT_USER\Software\OrCAD\CaptureWorkSpace

I have uninstalled Pspice and deleted all directories (including hidden ones) which reference cadence.  The problem persists and I am at a loss on how to fix it. 

Cadence Version:  17.2-2016 S038 (3709816)

System Information:

OS Name    Microsoft Windows 10 Pro
Version    10.0.17134 Build 17134
Other OS Description     Not Available
OS Manufacturer    Microsoft Corporation
System Name    DESKTOP-EN7651J
System Manufacturer    HP
System Model    HP ZBook 15 G4
System Type    x64-based PC
System SKU    1JD32UT#ABA
Processor    Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz, 2808 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical Processor(s)
BIOS Version/Date    HP P70 Ver. 01.23, 7/17/2018
SMBIOS Version    3.0
Embedded Controller Version    70.113
BIOS Mode    UEFI
BaseBoard Manufacturer    HP
BaseBoard Model    Not Available
BaseBoard Name    Base Board
Platform Role    Mobile
Secure Boot State    Off
PCR7 Configuration    Elevation Required to View
Windows Directory    C:\WINDOWS
System Directory    C:\WINDOWS\system32
Boot Device    \Device\HarddiskVolume2
Locale    United States
Hardware Abstraction Layer    Version = "10.0.17134.285"
User Name    DESKTOP-EN7651J\RILEY
Time Zone    US Mountain Standard Time
Installed Physical Memory (RAM)    32.0 GB
 

 

Tue, 2018-11-27 21:39
ronaks
ronaks's picture
Offline
Last seen: 4 days 12 hours ago
Joined: 2018-10-15 09:31

Hi Michael,

Please go to this path: %HOME%\cdssetup\OrCAD_PSpice\17.2.0  and delete the psice.ini file. Then restart Capture and re-run simulation.

Let me know if this works.

Thanks

 

Tue, 2019-03-26 11:51
lddang
Offline
Last seen: 2 months 1 week ago
Joined: 2017-12-06 13:23

I have the exact same problem. I am on version 16.6.  I did delete the config file but did not work.  I did notice Orcad giving me issues ever since I upgrade to Windows 10.

Wed, 2019-03-27 05:16
RobertoGb
RobertoGb's picture
Offline
Last seen: 4 days 12 hours ago
Joined: 2016-05-24 03:10

Hi,

Is this an issue you get just with this design, or with whatever?

Regards

Fri, 2019-04-26 09:51
anThErSU
Offline
Last seen: 3 weeks 5 days ago
Joined: 2019-04-18 15:42

It sounds like a re-install is in order. I would agree with RobertoGb trying to identify if this happens only with this project or all.

Download PSpice Lite and try it for free! Get PSpice Lite
Cadence